Det er en god reference at have på mit CV

Q&A. August Heegaard har siden november 2016 arbejdet som Solutions Consultant hos Apple. Han fortæller her om sin oplevelse med at søge job og blive ansat gennem Moment samt fordelene ved at være ansat i et tidsbegrænset vikariat.


August_web_interview.jpg

Hvem:

August Heegaard, 19 år. Blev student i sommeren 2016 fra Nærum Gymnasium. Holder sabbatår indtil sommeren 2017, hvor han søger ind på en IT-uddannelse, enten på CBS eller DTU.

Hvor:

Er ansat gennem Moment som Solutions Consultant hos Apple, ca. 10 timer om ugen. Arbejder desuden som selvstændig med IT-relaterede opgaver, bl.a. udvikling af apps til Apples platforme.


Hvilke overvejelser gjorde du dig, inden du søgte jobbet hos Apple?

Jeg fandt jobbet på Moments hjemmeside og syntes først, at det var lidt specielt at søge job gennem et vikarbureau. Der var dog et meget bredt udvalg af jobs hos mange forskellige virksomheder.

Jeg var overrasket over at se et job fra Apple, da jeg ikke var bevidst om deres tilstedeværelse i Danmark. Brandet tiltrak først og fremmest min opmærksomhed, da jeg er Apple-bruger. Jeg arbejder med udvikling af apps til Apples platforme og tænkte derfor, at jeg kunne bruge min erfaring med Apples produkter i jobbet som salgskonsulent hos dem. 

Hvilke udfordringer oplevede du i ansøgningsprocessen?

Der gik ikke mere end en time, før jeg havde læst jobansøgningen igennem og sendt min ansøgning afsted. Jeg blev ringet op af Moment en uges tid efter. På det tidspunkt var jeg på ferie på Kreta, og der var dårlig mobildækning, så lyden var meget dårlig. Jeg var bange for at virke useriøs omkring jobbet, men vi fik heldigvis gennemført telefoninterviewet, og jeg blev kaldt til samtale hos Apple ugen efter.

August_Citat_web_interview.jpg

Hvordan forberedte du dig til samtalen?

Det var min første jobsamtale, og inden jobsamtalen læste jeg jobopslaget grundigt igennem for at finde ud af, hvad de helt præcis forventede af mig.

Set i bakspejlet kunne det have været en god idé at forberede nogle spørgsmål på forhånd. Både for at vise interesse for jobbet, men også hvis man var i tvivl omkring noget ved jobbet. Spørgsmålene kom dog til mig undervejs, mens jeg sad til jobsamtalen.

Hvilke kompetencer har jobbet givet dig? 

Først og fremmest udadvendthed. Når man står i butik, skal man altid være smilende og klar til at tage imod kunder. Derudover skal man være meget lyttende for at kunne afdække kundens behov. I starten skulle jeg vænne mig til, at ingen kunder var ens, men at alle havde forskellige præferencer og behov. Det er vigtigt at stille de rette spørgsmål, så man igennem dialog kommer frem til den rette løsning for kunden.

Hvad giver jobbet dig af muligheder?

Apple er glade for at have mig, og jeg er glad for at være hos dem. Når jeg engang skal søge nyt job, er både referencen og den erfaring, jeg har fået, god at have. Hvis jeg skal arbejde i Apple senere hen, kunne jeg godt forestille mig, at det blev i udlandet.

Hvordan har det været at være ansat i et tidsbegrænset vikariat?

For mig har det været en fordel at starte i et tidsbegrænset vikariat, da jeg starter studie til sommer, og det kan være svært at kombinere et studie med et længerevarende job.

Jeg er netop blevet optaget i Young Digitals-netværket, og der bliver man ikke fastansat, men sendt ud til forskellige virksomheder på forskellige projekter i nogle måneder af gangen. Jeg er stadig ret ung, og har ikke fundet ud af hvad jeg skal. Derfor er det en fordel at kunne afprøve forskellige ting hos forskellige virksomheder, som hver især har deres helt egen kultur, regler og så videre.