Faste vikarer giver effektive lagre

Dagrofa er Danmarks største dagligvaregrossist og leverer varer til blandt andre Meny, Spar og Kiwi. Et af redskaberne til at få deres effektive lagre til at fungere så smidigt og lønsomt, som de gør, er et stort vikarkorps.


"Hvis vi selv skulle være bemandet til at tage de udsving, der er i produktionen, ville vi have rigtig mange timer, vi skulle aflønne, hvor vi ikke fik noget produktivt ud af dem. Eller også ville vi have en stor pukkel af overarbejdstimer, vi skulle aflønne."

Sådan lyder det fra Dagrofas logistikchef, Michael Hellegård, når han skal forklare, hvorfor det giver mening for dagligvaregiganten i høj grad at gøre vikarer til en fast del af produktionen. Det handler ganske enkelt om at kunne justere mængden af arbejdskraft løbende i takt med det altid skiftende pres på lageret.

Regel skabte vikarbehov

Stikker man lidt dybere, er der dog også en anden forklaring, forstår man på Michael Hellegård:

"Tidligere kunne vi tilpasse vores produktionskapacitet med egne deltidsansatte, men med indførelsen af 15 timersreglen mistede vi en stor del af den fleksibilitet. 

Men udfordringen blev grebet konstruktivt an, og man valgte at entrere med et vikarbureau, som kunne hjælpe med at løfte opgaven. Det har krævet fokus på oplæring og løbende integration af de løst tilknyttede medarbejdere og et tæt samarbejde med vikarbureauet Moment. Resultatet er blevet en stor succes, som også er blevet taget godt i mod af de faste medarbejdere.

Læs hele artiklen i Logistikmagasinet